Publikime

 • HISTORIA GOJORE

  Me qëllim që sadopak të kontribuojmë në sensibilizimin e çështjes së përdorimit të historisë gojore në ndriçimin e së kaluarës historike, është përgatitur ky libër universitar për studentët e historisë, por edhe të lëmive të...

  Më shumë
 • 1 TETORI I KTHESËS - Lëvizja studentore 1997 - 1999

  Ky libër është një rrëfim i liderit të Lëvizjes Studentore të Universitetit të Prishtinës 1997 – 1999, lëvizje kjo e cila vazhdon të vlerësohet si çasti më i rëndësishëm i kthesës së madhe historike, që po vinte për Kosovën,...

  Më shumë
 • Marrëdhëniet shqiptaro-serbe 1878-1912

  Kjo monografi shkencore trajton relacionet shqiptaro-serbe, në një periudhë mjaft delikate për të dy popujt. Dokumentet arkivore të proveniencës shqiptare, serbe, austro-hungareze etj., janë bazë mbi të cilat është shkruar ky libër. Libri ka...

  Më shumë
 • Drenica në kthesat historike të Ballkanit 1908 - 1913

  Kjo monografi shkencore trajton një periudhë të rëndësishme historike me theks të posaçëm zhvillimet në rajonin e Drenicës dhe rreth saj në vitet më dramatike për ekzistencën e shqiptarëve. Drenica, si rajon në Kosovën qendrore, ka...

  Më shumë
 • Çfarë është CEFTA

  Ky punim i botuar nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë në vitin 2006 trajton çështjen e marrëdhënieve tregtare-ekonomike në një rregullim të ri evropian. Marrëveshja e Europës Qendrore për Tregti të Lirë (CEFTA), e njohur si tregti pa...

  Më shumë
 • Rruga e Kosovës drejt OBT

  Ky punim është botuar nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë në vitin 2007. Integrimi i Kosovës në mekanizmat ndërkombëtar ishte prioritet i institucioneve qeverisëse të Kosovës. Se çka është Organizata Botërore e Tregtisë dhe si mund...

  Më shumë